Kapsikam mast: upute za uporabu

Kapsikam je kombinirano sredstvo koje pokazuje analgetska i iritantna svojstva.

Koristi se za bolove u mišićima i zglobovima, kao i za zagrijavanje masti za sport. Bol je jedan od najčešćih kliničkih sindroma koji ugrožavaju privremenu (a ponekad i trajnu) invalidnost.

Na ovoj stranici naći ćete sve informacije o Kapsikeu: kompletne upute za uporabu ovog lijeka, prosječne cijene u ljekarnama, potpuni i nepotpuni analozi lijeka, kao i prikazi osoba koje su već primijenile Kapsikam mast. Želite ostaviti svoje mišljenje? Molimo, napišite u komentarima.

Klinička i farmakološka skupina

Lijek s lokalnim iritantnim i analgetskim učinkom.

Uvjeti prodaje u ljekarni

Otpušta se bez recepta.

Cijene

Koliko košta Kapsikam mast? Prosječna cijena u ljekarnama je oko 300 rubalja.

Oblik i sastav otpuštanja

Kapsikam proizveden u obliku masti za vanjsku uporabu.

1 g masti sadrži:

 • aktivni sastojci: benzil nikotinat - 20 mg, nonivamid (vanililnonamid) - 2 mg, racemični kamfor - 30 mg, gumeni terpentin - 30 mg, dimetil sulfoksid - 50 mg;
 • pomoćne tvari: bronopol, polisorbat 80, natrijev cetilstearil sulfat, cetilstearil alkohol, emulgator tipa A, pročišćena voda.

Farmakološki učinak

Sve komponente masti "Kapsikam" imaju sposobnost izazivanja iritacije na površini kože.

 1. Gumasti terpentin. Izvor prirodnih spojeva s protuupalnom aktivnošću koja može poboljšati protok krvi kada se primjenjuje lokalno.
 2. Kamfor je racemičan. Hlapljive tvari prirodnog podrijetla, iritirajuće hladne receptore i uzrokuju blagi osjećaj hladnoće na koži. Uvodi se u "Kapsikam" kao dodatni nadražaj koji odvlači pozornost od glavnog izvora boli.
 3. Dimetil sulfoksid. Hlapljiva tvar koja brzo prodire u dublje slojeve epidermisa iu sustavnu cirkulaciju. Kao dio "Kapsikam" igra ulogu vodiča, pružajući prijevoz kroz kožu aktivnih sastojaka.
 4. Benzil nikotinat. Vazodilator koji poboljšava periferni protok krvi zbog ekspanzije površinskih krvnih žila. Uzrokuje protok krvi do mjesta primjene.
 5. Nonivamide. To je sintetski derivat s djelovanjem sličnim kapsacinu. Ima protuupalna, hipertermička, iritantna svojstva, aktivira perifernu cirkulaciju.

Odmah nakon nanošenja Kapsikam masti na kožu pojavljuje se osjećaj hlađenja karakterističan za kamfor.

Indikacije za uporabu

Mast se preporučuje za simptome kao što su:

 1. Bol u mišićima (mijalgija) i zglobovima (artralgija);
 2. Neuralgične bolove;
 3. išijas;
 4. osteochondrosis;
 5. U sportskoj medicini kao sredstvo za zagrijavanje.

"Kapsik" za liječenje treba uzeti malo, a ne mazati mast poput maslaca na sendvič. Nakon primjene ni u kojem slučaju ne uzmite vrući tuš.

Kontraindikacije

Lijek se može koristiti samo prema preporuci liječnika. Zbog sastojaka masti, Kapsikam ima sljedeće kontraindikacije:

 1. Površine rane za krvarenje;
 2. pioderma;
 3. Trudnoća i dojenje bebe;
 4. Prekomjerna osjetljivost na sastojke koji čine mast;
 5. Prekomjerna suha koža, mikropukotine;
 6. Atopijski dermatitis, plačljivi ekcemi;
 7. Dob do 16 godina.

Nakon primjene lijeka na kožu, pacijent osjeća vrlo jak osjećaj pečenja, stoga, za osobe s preosjetljivom kožom, prije korištenja masti, treba provesti test tolerancije na malom području.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Lijek je kontraindiciran za uporabu tijekom trudnoće i dojenja.

Upute za uporabu

Upute za uporabu pokazale su da se mast Kapsikam primjenjuje izvana.

 • Kada se koristi kao sredstvo za zagrijavanje kod sportaša prije vježbanja, oni nanose malu količinu masti (približno 2-3 g) na odgovarajuće mišiće i trljaju se masažnim pokretom dok se koža malo ne pocrveni. Nakon treninga, oprati mast od kože hladnom vodom.
 • Za mialgiju i artralgiju - 1-3 g masti se nanosi na područje bolnog područja i lagano protrlja u kožu 2-3 puta / dan. Trajanje liječenja ovisi o prirodi i težini bolesti i iznosi prosječno 10 dana.

Nakon svakog postupka operite ruke sapunom i vodom.

Nuspojave

Od nuspojava Kapsikama uočene su alergijske reakcije: crvenilo, svrbež, oteklina i urtikarija.

Lijek može uzrokovati nesvjesticu, komplikacije srca.

Predozirati

Nema podataka o predoziranju i interakcijama lijeka Kapsikam s drugim lijekovima.

Kapsikam je kontraindiciran za uporabu tijekom trudnoće i dojenja.

Posebne upute

Izbjegavajte kontakt s otvorenim ranama i sluznicama. Kako bi se izbjegle nuspojave, preporuča se na kožu nanositi malu količinu masti kako bi se odredila osjetljivost na lijek.

Interakcije lijekova

Klinički značajna interakcija lijekova nije otkrivena.

Recenzije

Pokupili smo neke recenzije ljudi o lijeku Kapsikam:

 1. Alina. I mama i tata u dacha uvijek čuvaju masti s kapsiki sa mnom. A onda su oni moji ljetni stanovnici koji su okorjeli i toliko je prerađeni da se slabine i zglobovi počnu povrijediti, tako im se tako protrlja i olakšava. Usput, oni su već otvorili ljetne sezone, oni moraju kupiti mast i stavite ga u zemlji prve pomoći.
 2. Olga. Osim snažnog zagrijavanja koje traje jako dugo, pritiskajući i depresivno, nisam primijetio nikakav terapijski učinak od uporabe "Kapsikama", stoga smatram da je njegova uloga nadopuniti korištenje drugih sredstava u liječenju bolova u zglobovima, ali ne i glavnog. Ruke ga trljaju na bolno mjesto, a stalno pali za ruke, čak i nakon pranja sapunastom vodom, a mjesto koje je trljao tijekom pokreta počinje nepogrešivo goreti, koje želite zavijati.
 3. Anna. Oh, i patila sam od celulita. I umotavanje je učinio, puno novca u kozmetičkim salonima lijevo. Na savjet prijatelja pokušao jeftin i najbolji, po mom mišljenju, znači. Ova mješavina kreme i masti Kapsikam je, kako su rekli, bila zadovoljna! I također, počeo sam piti model 30+ da izgubim težinu. Ispao je 8 kilograma. Nakon tih promjena, lijepa sam.
 4. Marina. Velika mast. Pomaže u svakoj situaciji da se nosi s bolovima u leđima: i posao je sjedeći, a na dachi se često događa. Bol prolazi dovoljno brzo i učinak zagrijavanja na visini

Analoga

Ako mast iz nekog razloga nije prikladna za liječenje ili se slabo podnosi, može se zamijeniti s analozima. Za liječenje radikulitisa, išijasa, bolova u zglobovima prikladno:

 • "Finalgon";
 • "Finalgel";
 • "Flamidez";
 • "Apizartron".

Prije uporabe analoga obratite se svom liječniku.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Lijek mora biti na hladnom mjestu, daleko od djece. Nakon svake uporabe, cijev mora biti čvrsto zategnuta! Rok valjanosti naveden je na pakiranju, a na kraju se lijek mora odbaciti.

Pogledajte videozapis: शमल मरच आल क टसट सख सबज़. Shimla Mirch aur Aloo recipe in Hindi. Capsicum Potato recipe (Prosinac 2019).

Loading...

Ostavite Komentar